Sałatka z roszponką i granatem

4.5 (199 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealny dodatek do śniadania. Sałatka zdrowia, pełna witamin.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g roszponki
    15 czarnych oliwek
    Pestki z 1 owocu granatu(u mnie 250 g - waga całego owocu)
    10 pomidorków koktajlowych
    Sos:
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka miodu
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponką i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: roszponkę opłukać, osuszyć, listki ułożyć na talerzu. Oliwki przekroić na pół, ułożyć na sałatce. Pomidorki opłukać, osuszyć, przekroić na ćwiartki, ułożyć na sałatce(część zostawić do dekoracji). Całość posypać pestkami granatu. Składniki sosu wymieszać, doprawić solą i pieprzem, przed podaniem polać sałatkę.

Porady

1.do sałatki można dodać gotowy sos.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować