Makaron ze słonecznikowym pesto z liści rzodkiewek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne danie obiadowe. Makaron z pesto smakuję wyśmienicie. Pesto przygotowałam z liści rzodkiewek z dodatkiem słonecznika, oleju rydzowego i parmezanu. Polecam na obiad.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na pesto :
    50 g liści rzodkiewek
    60 g nasion słonecznika (u mnie 5 łyżek)
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki tartego parmezanu
    12 łyżek oleju rydzowego (można dać inny)
    1 łyżka soku z cytryny
    3/4 łyżeczki soli
    Pozostałe składniki :
    1 op makaronu krajanka (250 g)
    woda do gotowania makaronu
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze słonecznikowym pesto z liści rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście rzodkiewki czyścimy i odrywamy ogonki, dokładnie myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Osuszone liście kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki na pesto wkładamy o kielicha blendera i blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Makaron przekładamy do miski i dodajemy przygotowane pesto, mieszamy, Gotowe danie wykładamy na talerze i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Makaron Parmezan Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować