Pesto z liści rzodkiewek

  • wyświetlono: 159 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne pesto. Moja wersja jest przygotowana z dodatkiem orzechów ziemnych i parmezanu. Polecam.

  • 2 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

50 gram orzechów ziemnych ( bez skorupek )
30 gram listków rzodkiewek
1 duży ząbek czosnku
3 łyżki startego parmezanu
10 łyżek oleju
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Pesto z liści rzodkiewek

  • Pesto z liści rzodkiewek1. Orzechy ziemne obieramy ze skórek i skórki, kroimy na mniejsze części.
    Liście rzodkiewki ( bez ogonków) myjemy i odsączamy z wody, kroimy na mniejsze kawałki.
    Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce jarzynowej.
    Do kielicha blendera wkładamy pokrojone orzechy i wlewamy olej, blendujemy.
    Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
    Gotowe pesto przekładamy do miseczki i dekorujemy listkami rzodkiewki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czosnekw kilka chwilsok z cytrynyparmezantania kuchniasólolejzdrowie na talerzuliście rzodkiewkiorzechu ziemne

Komentarze

Podobne przepisy

Pesto ze szpinaku

Dodane przez: JOANNA 55a

Pesto ze szpinaku

Pesto można wykonać z wielu warzyw,...

Ziemniaczana choinka z brokułowym pesto

Dodane przez: aga3103

Ziemniaczana choinka z brokułowym pesto

Ziemniaki w świątecznej odsłonie,...

pesto

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

pietruszkowo-bazyliowe PESTO

Idealne do makaronu, naleśników...

Kasza jaglana z pesto

Dodane przez: tymiankowa

Kasza jaglana z pesto

Bardzo zdrowa i lekka propozycja...

KULE

Dodane przez: anette08

KULE RYŻOWE Z BIAŁYM SEREM, RZODKIEWKĄ I...

KOTLECIKI Z RYŻU KTÓRE MOZNA MODYFIKOWAĆ...

Szczawiowe pesto

Dodane przez: Bellapi

Szczawiowe pesto

Nie mogłam się oprzeć. Świeży majowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE