Pesto z liści rzodkiewek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne pesto. Moja wersja jest przygotowana z dodatkiem orzechów ziemnych i parmezanu. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 gram orzechów ziemnych ( bez skorupek )
    30 gram listków rzodkiewek
    1 duży ząbek czosnku
    3 łyżki startego parmezanu
    10 łyżek oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sok Dodatki

Pesto z liści rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pesto z liści rzodkiewek 1. Orzechy ziemne obieramy ze skórek i skórki, kroimy na mniejsze części.
    Liście rzodkiewki ( bez ogonków) myjemy i odsączamy z wody, kroimy na mniejsze kawałki.
    Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce jarzynowej.
    Do kielicha blendera wkładamy pokrojone orzechy i wlewamy olej, blendujemy.
    Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
    Gotowe pesto przekładamy do miseczki i dekorujemy listkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Olej Parmezan Sok z cytryny Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować