Awanturka - pasta z sardynek, sera białego z koncentratem pomidorowym

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sardynkowo-serowa pasta kanapkowa.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g sera białego
    90 g sardynek z puszki bez skóry i ości (waga netto sardynek)
    około 90 g koncentratu pomidorowego
    mała czerwona cebula
    sól morska
    pieprz czarny mielony
    opcjonalnie papryka chili
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta rybna

Awanturka - pasta z sardynek, sera białego z koncentratem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Wszystkie składniki na pastę przekładamy do miski. Miksujemy na gładką pastę za pomocą blendera. Doprawiamy do smaku.
  • pasta 2. Pastę podajemy z ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować