Pasta z ciecierzycy i białego sera

4.47 (150 ocen)

Jest to świetny pomysł na pozbycie się zalegającej na półce puszki z ciecierzycy. Pieczywo z tą pastą z dodatkiem tuńczyka czy jajka da nam bardzo syte śniadanie, idealne na rozpoczęcie długiego i ciężkiego dnia.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    1 puszka ciecierzycy
    130g białego sera
    5-7 kawałków suszonych pomidorów w oleju

    Składnik podstawowy dodatkowy
    1 czerwona cebula

    Sól
    Pieprz
    Mielona słodka papryka
    Mielona ostra papryka
    Olej
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy i białego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju, odstawić. Ciecierzycę odsączyć z zalewy, połączyć z białym serem i wraz z cebulką zmiksować na gładko - można dodać łyżkę oleju z pomidorów, łatwiej będzie się ucierać. Pomidory posiekać, dodać do pasty, doprawić solą i pieprzem oraz mielonymi paprykami. Całość wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ciecierzyca Papryka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować