AROMATYCZNA KASZA PĘCZAK

0 (0 ocen)

Kasz często gości w moim domu z dodatkiem ziół jest wyśmienita . Zajadą ją nawet mój 6 letni syn

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    500 g kaszy pęczak
    3 cebule
    5 ząbków czosnku
    4 łyżki masła
    1 pęczek natki pietruszki
    Sól
    Biały pieprz
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aromatyczna kasza pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04r80ts 1. WYKONANIE
    Kaszę gotujemy jak na opakowaniu do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy . W między czasie obieramy cebulę i czosnek . Cebulę kroimy w drobną kostkę czosnek przeciskamy przez praskę , Natkę pietruszki myjemy i drobniutko siekamy . Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy pokrojona cebulkę aż zmięknie dodajemy czosnek i ugotowana kaszę wszystko dokładnie mieszamy , następnie dokładamy posiekaną natkę pietruszki , doprawiamy , mieszamy i gotowe. Kaszę podajemy z gulaszem.

Porady

Nie należy smażyć natki pietruszki bo wtedy traci swoje właściwości

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować