Sernik z mlekiem w proszku na twarogu z wiaderka

4.99 (151 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kg sera (użyłam z wiaderka)
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    6 jajek
    3/4 szklanki oleju
    1 1/2 szklanki mleka
    2 szklanki mleka w proszku
    2 budynie waniliowe

    herbatniki maślane
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.99 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Herbaty

Sernik z mlekiem w proszku na twarogu z wiaderka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ser. Cały czas miksując dodać mleko w proszku i budynie (proszek). Małym strumieniem wlać olej a później mleko. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do sera. Blachę (25/35 cm.) wyłożyć herbatnikami i delikatnie wylać masę serową. Piec 1 godz. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Mleko Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować