ZUPA POROWA Z MIĘSEM MIELONYM

4.5 (199 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Pyszna i pożywna zupa - gęsta z dodatkiem mięsa mielonego i jajkiem.

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 4-6

    Składniki:
    3 duże pory,
    8 średnich ziemniaków,
    większa cebula,
    30 dag mięsa mielonego z szynki,
    ząbek czosnku,
    4 łyżki masła,
    curry,
    ostra papryka,
    pieprz,
    sól,
    liść lubczyku,
    kolendra,
    odrobina tymianku,
    100 g serka topionego kremowego.
    Dodatkowo:
    Garść posiekanego szczypiorku,
    jajka ugotowane na twardo.
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora obieram, myję, kroję w plasterki, natomiast ziemniaki i cebulę w kostkę.
    Warzywa podsmażam na 2 łyżkach masła (około 2-3 minuty), zalewam litrem wody (lub bulionu), doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień gotuję około 15 minut.
    Mięso podsmażam na pozostałym maśle z dodatkiem curry, kolendry, tymianku, soli, lubczyku i ostrej papryki. Osączam z nadmiaru tłuszczu.
    Warzywa miksuję na krem wraz z czosnkiem.
    Serek łączę z odrobiną zupy, miksuję, wlewam z powrotem.
    Następnie dodaję mięso, doprawiam do smaku solą, pieprzem i kolendrą.
    Zupę podaję z wcześniej ugotowanymi jajkami, posypaną szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować