Zupa serowo - porowa z mięsem mielonym

4.49 (157 ocen)

  • 20 min

Kremowa zupa idealna dla miłośników sera.

  • 20 min

Składniki:

  • - 3 kostki rosołowe
    - ok 2 l wody
    - 700 g sera topionego emmentaler
    - 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    - 100 g sera żółtego (królewskiego)
    - 100 g świeżego pora
    - sól, pieprz, oregano
    - groszek ptysiowy
    - natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa

Zupa serowo - porowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę gotujemy z kostkami rosołowymi. Gdy wywar się zagotuje dodajemy ser topiony, mieszamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy utarty ser żółty królewski.
  • 2. Gdy woda się gotuje, na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy mięso mielone-przyprawione solą, pieprzem i oregano. W trakcie smażenia dodajemy pokrojonego w niewielką kostkę pora. Podsmażamy. Całość dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze przez chwilę.
  • 3. Zupę nalewamy do miseczek, dodajemy do niej groszek ptysiowy. Możemy przyozdobić ją świeżą pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować