Żeberka z pieczarkami

4.5 (170 ocen)

  • 50 min

Żeberka w sosie duszone z pieczarkami.

  • 50 min

Składniki:

  • żeberka 70 dag
    pieczarki 10 sztuk
    cebula 1 sztuka
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    bulion drobiowy ok 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Żeberka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Na chwilę odstawić. Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki, przesmażyć z pokrojoną w piórka cebulą. Przełożyć do rondla. Bulionem zalać pieczarki. Na patelni rozgrzać olej i opiec żeberka na złoty kolor. Przełożyć do pieczarek i dusić do miękkości żeberek . Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować