Żeberka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Proponuję tą wersje żeberek, na stole wyglądają dekoracyjnie i są bardzo smaczne.

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg wieprzowych żeberek
    • Pomysł na soczyste żeberka – WINIARY
    • 30 dag pieczarek
    • Cebula
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka 1. 1. Żeberka kroimy na paski, myjemy, solimy oraz posypujemy przyprawą WINIARY po czym wkładamy do woreczka, który znajduje się przy przyprawie, zamykamy woreczek układamy na blaszce i zapiekamy w piekarniku 45 minut w 180°C.
    2. Następnie obieramy pieczarki, kroimy, gotujemy w osolonej wodzie 20 minut.
    3. Gdy żeberka są już dobre na patelnie odlewamy sos z żeberek na który prużymy pieczarki z cebulą przez 15 minut.
    4. Żeberka układamy w naczyniu i polewamy sosem z pieczarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inny pomysł na żeberka? Sprawdź przepis na żeberka w marynacie curry

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować