Wielkanocne babeczki z olejem rzepakowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Można podarować je od serca swoim bliskim.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 9 jajek
    - 1 ½ szkl cukru
    - 1 ½ opakowania cukru waniliowego
    - 3 szkl mąki
    - 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 400ml oleju rzepakowego
    - 3 łyżki wody
    - 3 łyżki octu

    Dodatkowo:
    - Cukier puder
    - Lukier cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki Babeczki

Wielkanocne babeczki z olejem rzepakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać do nich przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać. Na końcu wlać olej rzepakowy, wodę i ocet i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek wysmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą. Piec w temp 160 stopni około 40 minut (termooobieg) – do suchego patyczka.

    Gotowe babeczki posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Porady

Składniki na około 30 babeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować