Wegańskie ciastka jaglano-kokosowe

0 (0 ocen)

Potrzebujesz tylko kilka składników i odrobinę chęci! :) Ciasteczka są zewnątrz lekko chrupiące, a w środku miękkie i wilgotne- po prostu idealne!

Składniki:

  • -100g suchej kaszy jaglanej
    -200ml mleka roślinnego/wody
    -40g wiórków kokosowych
    -15g mąki kokosowej
    -1 łyżka miodu
    -1 płaska łyżka ksylitolu
    -pół potartego jabłka
    -2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
    -garstka suszonego kokosa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Wegańskie ciastka jaglano-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy słodzik i gotujemy do miękkości
    -kaszę odstawiamy aby lekko przestygła, następnie dokładnie blendujemy
    -dodajemy resztę składników i całość dokładnie mieszamy
    -zwilżamy dłonie, formujemy kulki i spłaszczamy je
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciasteczka i posypujemy suszonym kokosem, który delikatnie wbijamy w masę
    -pieczemy 30minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować