Ciasteczka jaglano - kokosowe

4.5 (167 ocen)

  • 40 min

Wspaniałe,chrupiące i do tego bardzo zdrowe ciasteczka,które można jeść bez większych wyrzutów sumienia.

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g płatków jaglanych pełnoziarnistych
    70g wiórków kokosowych
    2 jajka
    100 g masła
    2 łyżki miodu prawdziwego
    30 g mąki jaglanej
    1 łyżka cukru trzcinowego do posypania ciastek

Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Ciasteczka jaglano - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wsypać do miski płatki jaglane i wiórki,wbić jajka,dodać miód,roztopione masło i wymieszać dokładnie. Odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać mąkę jaglaną i dłońmi lepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki rozpłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,każdą lekko posypać odrobiną cukru trzcinowego. Piec w temp. 170* C przez 20 minut do uzyskania ładnego złotego koloru.
    Z tej porcji wychodzą 24 ciasteczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować