Trójkolorowiec z masą, galaretką i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkoptu:
Białka ubić na sztywno następnie dodawać partiami cukier oraz cukier waniliowy. Zmniejszyć obroty miksera do ubitej masy dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając, dodawać po łyżce oleju. Dokładnie wymieszać mikserem do rozpuszczenia się cukru. Na koniec do ubitego biszkoptu dodać wymieszane mąki z proszkiem – wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na 3 części: do pierwszej dać kokos, do drugiej kakao, a do trzeciej mak. Wykładać kupkami na blachę. Piec w formie 25x35cm wysmarowanej tłuszczem w temp. 190stC ok. 30 min.
2.Przygotowanie masy:
W jednej szklance mleka rozrobić budynie pozostałe mleko zagotować z cukrem, do gotującego się mleka wlać budynie zagotować. Zimny utrzeć z masłem.
3.Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić
4.Przełożenie:
Połowa biszkoptu – połowa dżemu – masa – owoce- tężejąca galaretka - masa
Komentarze