Śmietanowiec z owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę czerwoną i zielona rozpuścić w 1 szklance przegotowanej wody każdą i wylać na głęboki talerz- możemy to zrobić dzień wcześniej aby galaretką dobrze zastygła.
2.W spodzie tortownicy ułożyć biszkopty. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem dodać tężejącą galaretkę oraz pokrojone w kostkę galaretki czerwoną i zieloną. Krem wyłożyć na biszkopty, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
3.2 galaretki krystaliczne rozpuścić w 750 ml przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Na masie śmietanowej poukładać umyte i osuszone owoce, zalać tężejącą galaretką, całość schłodzić.
Komentarze