Tort uniwersalny.

0 (0 ocen)

Ten tort przyrzadzilam z okazji przyjecia weselnego.Wszystkim gosciom bardzo smakowal!Sekretem jest przepyszny dzem porzeczkowy babci.Wystarczy zmienic ozdoby i mozna go podac na kazda okazje.

Składniki:

  • biszkopt: 8 jajek 8 lyzek cukru 8 lyzek maki przennej 2 lyzeczki proszku do pieczenia tluszcz i bulka tarta do wysmarowania blachy
    krem:4 budynie smietankowe lub waniliowe 2 kostki masla 1 kostka mrgaryny Kasi pol szklanki cukru pudru sloiczek dzemu z czarnej porzeczki sok z cytryny kieliszek wodki
    poncz do biszkoptu:szklanka przegotowanej ostudzonej wody, torebka cukru waniliowego 2 kieliszki wodki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort uniwersalny. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:bialka oddzielic od zoltek i ubic na sztywna piane.Wsypywac po lyzce cukru ciagle ubijajac.Dodawac po jednym zoltku rowniez ciagle ubijajac.Nastepnie dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszac i wylac do formy wysmarowanej tluszczem i wysypana bulka tarta.piec 40 min w temperaturze 180 stopni.
  • 2. KREM:Budynie ugotowac wg przepisu na opakowaniu tylko bez cukru.Ostudzic.Masla i margaryne zmiksowac z cukrem pudrem na puszysta mase.Do masy stopniowo dodawac ostudzony budyn caly czas miksujac.Do otrzymanego kremu dodac sok z cytryny i wodke do smaku.Zmiksowac i gotowe.
  • 3. PONCZ:Do wody dodac cukier waniliowy i wodke.Wymieszac.
    Gotowy,wystudzony biszkopt przekroic na trzy czesci. Spod nasaczyc ponczem nastepnie wylozyc krem i rozsmarowac. Na krem wylozyc dzem pozeczkowy. Potem nastepna warstwe biszkoptu i nasaczyc go ponczem. Wylozyc krem i na wierzch ostatnia warstwe biszkoptu nasaczyc , polozyc krem i kremem wysmarowac boki tortu. Udekorowac wedle uznania. Dekoracje mozna kupic w cukierni. Podowac schlodzony. SMACZNEGO!!!

Porady

zeby tort byl pyszny nalezy dobrze nasaczyc biszkopt ponczem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować