Uniwersalny farsz pieczarkowo - serowy

4.5 (175 ocen)

  • 25 min

Uniwersalny farsz pieczarkowo - serowy. Idealny do zapiekanek, mięs, sałatek, krokietów, itp.

  • 25 min

Składniki:

  • 500 g pieczarek,
    100 g żółtego sera,
    pół cebuli,
    sól,
    pieprz,
    łyżeczka masła lub oleju.
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Uniwersalny farsz pieczarkowo - serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy pieczarki i jak zaczną puszczać sok delikatnie solimy i pieprzymy. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do pieczarek i powoli dusimy aż odparuje sok, który puszczą pieczarki. Studzimy pieczarki, a ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Ser mieszamy z ostudzonymi pieczarkami i ewentualnie doprawiamy pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować