Szpinakowa rolada z wędzonym łososiem

4.5 (180 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Danie, które gości na naszym stole w czasie przyjmowania gości i znika z półmiska, jako pierwsze... gorąco polecam, choć danie jest zimne :-)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - szpinak: 400 gramów
    - czosnek: 6 ząbków
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - jaja: 4 sztuki
    - serek twarogowy naturalny: 2 sztuki
    - łosoś wędzony w plastrach: 400 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szpinakowa rolada z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy szpinak i 2 zabki czosnku przeciśniete przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie odsączamy na sitku i studzimy. Dodajemy do szpinaku żółtka. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.

    Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st. Przestudzony placek smarujemy serkiem wymieszanym z 4 rozgniecionymi ząbkami czosnku i na to układamy łososia tak aby pokrył całość. Zwijamy jak roladę, zawijamy ściśle w folię do żywności. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować