Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

idealne połączenie składników sprawia ,że nie można się oprzeć

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    1 op.mrożonego rozdrobionego szpinaku
    3 jajka
    50 g.mąki
    50 ml. mleka
    30 ml oleju rzepakowego
    sól,pieprz
    gałka muszkatołowa
    Nadzienie:
    300 g twarożku kanapkowego naturalnego
    2 łyżeczki chrzanu
    łyżeczka żelatyny
    100 g łososia wędzonego w plastrach
    sól,cukier

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Twarożek

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odmrożony i odciśnięty szpinak przełożyć do wysokiego naczynia,dodać 3 żółtka,mleko,mąkę,olej,wymieszać mikserem i przyprawić do smaku.W osobnym naczyniu ubić białka ze szczyptą soli,przełożyć do masy szpinakowej i delikatnie wymieszać łyżką.Dużą blachę (którą zazwyczaj posiada każdy piec) wyłożyć papierem do pieczenia,równomiernie rozsmarować ciasto szpinakowe i włożyć do nagrzanego do 200 st.C piekarnika na 10 minut.Po tym czasie wyjąć gotowe ciasto,ostrożnie oddzielić od papieru i zwinąć w roladę i przykryć ściereczką.Rozpuści żelatynę w minimalnej ilości wody.Serek przełożyć do miski ,dodać chrzan,lekko przestudzoną żelatynę i doprawić do smaku.Gotową masę rozsmarować na rozwiniętym cieście,łososia pokroić w mniejsze kawałki i rozłożyć równomiernie na serku i ciasto zwinąć w roladę,zawinąć w folię spożywczą i schłodzić co najmniej pół godziny przed podaniem.

Porady

Jeśli nie przepadasz za łososiem,można pominąć ten składnik lub zamienić na ulubioną wędlinę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować