Szaszłyki z ziemniaków na grilla lub do piekarnika

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zaczął się już sezon na świeże młode ziemniaki. Uwielbiam chyba w każdej postaci! :)
Tym razem spróbowałam ziemniaki z piekarnika (lub grilla do wyboru)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ziemniaki (ilość według uznania - u mnie 7 średniej wielkości ziemniaków)
    3 łyżki oleju rzepakowego
    łyżeczka oregano
    łyżeczka bazylii
    pół łyżeczki czerwonej papryki ostrej
    niecała łyżeczka soli
    łyżeczka majeranku
    3 cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Dodatki

Szaszłyki z ziemniaków na grilla lub do piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy wszystkie składniki: olej, oregano, bazylia, papryka, majeranek i sól.
    Surowe ziemniaki kroimy na kawałki i wrzucamy do przygotowanej wcześniej marynaty.

    W tym czasie możemy przygotować cebulę - kroimy na większe kawałki.
    Po ok. 20 min możemy wyjąć ziemniaki i następnie je nadziewać na patyki do szaszłyków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować