Zaczął się już sezon na świeże młode ziemniaki. Uwielbiam chyba w każdej postaci! :)
Tym razem spróbowałam ziemniaki z piekarnika (lub grilla do wyboru)
1 godz. 30 min
Dla 7 osób
Łatwy
Składniki:
ziemniaki (ilość według uznania - u mnie 7 średniej wielkości ziemniaków)
3 łyżki oleju rzepakowego
łyżeczka oregano
łyżeczka bazylii
pół łyżeczki czerwonej papryki ostrej
niecała łyżeczka soli
łyżeczka majeranku
3 cebule
Szaszłyki z ziemniaków na grilla lub do piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce mieszamy wszystkie składniki: olej, oregano, bazylia, papryka, majeranek i sól.
Surowe ziemniaki kroimy na kawałki i wrzucamy do przygotowanej wcześniej marynaty.
W tym czasie możemy przygotować cebulę - kroimy na większe kawałki.
Po ok. 20 min możemy wyjąć ziemniaki i następnie je nadziewać na patyki do szaszłyków.
Komentarze