Szaszłyki na grilla

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szaszłyki z piersią kurczaka,surowym boczkiem,kiełbasą ,pieczarkami i cebulką na grilla:) Smakują wyśmienicie:)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    500 gram surowego boczku bez skóry
    pół kg pieczarek
    2 cebule
    5 kawałków kiełbasy śląskiej
    przyprawa do szaszłyka
    papryka ostra i słodka w proszku
    2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    sól
    łyżka miodu
    patyczki drewniane do szaszłyków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Przystawki

Szaszłyki na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka kroję na kostki (większe)wsypuję łyżkę przyprawy do szaszłyków,pół łyżeczki papryki ostrej i słodkiej w proszku,łyżkę miodu i sosu sojowego,szczyptę soli.Mieszam,zostawiam na noc w lodówce.Boczek również kroję w kostkę(większą) dodaję łyżkę przyprawy do szaszłyka,łyżkę sosu sojowego,szczyptę soli,pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki,mieszam,zostawiam na noc w lodówce.Pieczarki kroję na pół jak są większe na cztery części,cebule kroję w na mniejsze kawałki,kiełbasę w plastry.Patyczki do szaszłyków drewniane namaczam w wodzie przez całą noc.Następnie nadziewam pieczarki,mięso drobiowe,cebulkę,kiełbasę,pieczarki,boczuś i tak do skończenia patyczka.Gotowe szaszłyki posypujemy jeszcze lekko przyprawą do szaszłyka.Pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu do zarumienienia z każdej strony:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa Pieczarki Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować