Surówka z czerwonej kapusty na słodko

3 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna surówka z czerwonej kapusty. W mojej wersji na słodko - z rodzynkami. Taką najbardziej lubię :) Doskonały dodatek do obiadu.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty (ok. 400 g)
    ok. 50 g marchewki
    50 g rodzynek
    1 małe jabłko
    ok. 3/4 łyżeczki soli
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka soku z limonki
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, posolić, zgnieść rękami, odstawić na ok. 20-30 minut. Marchew i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, razem z rodzynkami dodać do kapusty. Dodać majonez i sok z limonki, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować