Spaghetti z dynią i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynię obieramy, usuwamy miękki miąższ i ścieramy ją na grubych oczkach tarki. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę. Z papryczki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją drobno.
2.Umieszczamy dynię w rondelku i podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy cebulę i papryczkę - smażymy do momentu aż dynia zacznie się rozpadać podlewając wodą, w między czasie dodajemy czosnek.
3.Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone doprawiając do smaku przyprawa uniwersalna. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy.
4.Gdy dynia zacznie się rozpadać to zmniejszamy ogień i dodajemy natkę, śmietanę, żółty ser - dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem do smaku.
5.Kolejno dodajemy usmażone mięso. Dokładnie wszystko mieszamy i ewentualnie doprawiamy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na talerz wykładamy porcję makaronu i polewamy ją sosem. Smacznego :)
Komentarze