Śnieżny puch

4.5 (147 ocen)

Bardzo smaczne i delikatne ciasto bez pieczenia. W oryginale są dodane wiórki kokosowe jako posypka ja dałam wafłową posypkę do ciast.

Składniki:

  • 16 herbatników
    2 bite śmietany w proszku
    2 galaretki cytrynowe
    500 ml wrzącej wody
    1 szk mleka
    3 łyżki cukru pudru
    500 g sera twarogowego zmielonego 0 %
    amarantowa posypka do ciast ( waflowa )
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć folią spożywczą a potem na dnie ułożyć ciastka.
    Galaretki rozpuścić we wrzątku i wystudzić.
    Śmietany ubić z mlekiem, potem dodać ser, wymieszać, dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować.
  • 2. Następnie wlewać małym strumieniem chłodne galaretki, wymieszać i masę wyłożyć na ciastka.
    Blachę wstawić do lodówki na kilka godzin a gdy się wszystko zetnie posypać posypką.
    Przechowywać w lodówce i przed podaniem kroić w kostkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować