Śledzie na słodko z rodzynkami i żurawiną

4.45 (190 ocen)

  • 11 godz.

Wersja na słodko z dodatkiem rodzynek i żurawiny połączonych miodem.

  • 11 godz.

Składniki:


  • 500 g filetów ze śledzia
    5 cebul
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    100 ml oleju
    100 ml miodu
    garść suszonych grzybów
    szklanka rodzynek
    szklanka suszonej żurawiny

Wystaw ocenę:

4.45 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Śledzie na słodko z rodzynkami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie na słodko z rodzynkami i żurawiną 1. Śledzie dzień wcześniej moczymy w wodzie (co najmniej dwukrotnie) ,kroimy na kawałki ok. 5 cm. Grzyby moczymy i gotujemy. Kroimy w paski.
    Cebule kroimy w piórka ,szklimy na oleju ,dodajemy przecier pomidorowy ,grzyby ,rodzynki ,żurawinę i miód. Podgrzewamy (cały czas mieszając) i studzimy. Dodajemy śledzie ,dokładnie ze sobą łączymy ,przekładamy do pojemników i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować