Sernik z kulkami orzechowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche: Z podanych składników zarobić ciasto kruche. Wyłożyć na blachę i podpiec 15 min. w temp. 180 C.
Ser: Masło utrzeć z cukrami dodać żółtka utrzeć. Dodać zmielony ser, budyń oraz proszek wymieszać. Pianę z białek ubić dodać do masy serowej.
Kulki orzechowe: Wszystkie składniki razem wymieszać ulepić 24 kulki. Na podpieczone ciasto wylać 1/2 masy serowej zrobić 3 rzędy po 8 kulek orzechowych i zalać pozostałą masą serową. Piec w temp.180 C przez ok. 1 godz.
Krem orzechowy: 250ml. mleka zagotować. W 250ml. mleka rozmieszać żółtka, mąkę oraz cukier. Ugotować budyń, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i orzechami.
Przełożenie: ciasto serowe- krem
Komentarze