1.Ciasto: Margarynę, masło, miód, cukier zagotować ciągle mieszając. Ostudzić. Dodać jajka utrzeć oraz małymi porcjami dodawać przesianą mąkę i proszek ciągle ucierając. Ciasto podzielić na dwie części. Piec w temp.180 C przez ok.30 min. Ostudzić.
Biszkopt : Biała ubić na sztywno dodać porcjami cukier ciągle ubijając. Dodawać po jednym żółtku. Wymieszać. Dodać przesiane mąki oraz proszek małymi porcjami mieszając łyżką drewnianą by białka nie opadły. Piec w temp.180 C przez ok. 30 min.
Krem: Kaszę manną wymieszać w 250ml. mleka. Resztę mleka zagotować. Do gotującego mleka wlać kaszę i ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym dodawać stopniowo budyń. Utrzeć.
Przełożenie: ciasto miodowe-1/2 kremu-biszkopt orzechowy-1/2 kremu-ciasto miodowe
Porady
Ciasto schłodzić w lodówce. Smakuje najlepiej na drugi dzień.
Komentarze