Schab Ze Śliwką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Schab Ze Śliwką

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    FARSZ:

    240g śliwek suszonych
    70g masła
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka bazylii
    sól
    pieprz

    DO POSYPANIA:

    sól
    pierz
    tymianek
    majeranek
    bazylia
    papryka czerwona słodka
    odrobinka chili
    olej

    DODATKOWO:

    1 kg schabu
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab możemy oczyścić z tłuszczyków ale niekoniecznie.
    2. W misce umieszczamy wszystkie składniki na farsz wszystko mieszamy.

    3. Robimy nożem dziurę w środku o całej długości, wielkość według uznania.
    4. Na ciasno utykamy farsz wewnątrz schabu.
    5. Wierzch schabu obsypujemy przyprawami, ziołami, i odrobiną oleju.
    6. Schab delikatnie przekładamy do rękawa do pieczenia.
    7. Pieczemy w temperaturze 160* około 2 godziny 10 minut.
    8. Po upieczeniu mięso przekładamy do foli aluminiowej i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Sosik możemy wykorzystać do zrobienia sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować