Schab ze śliwką

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Pyszny schab pieczony w rękawie ,jest kruchy i soczysty

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 1,5 kg schabu,suszone śliwki ok 15 sztuk,sól,pieprz,majeranek,1cebula,oliwa,łyżka octu jabłkowego
    Dodatkowo rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Schab ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ostrym nożem drążymy dziurę po środku schabu ,wkładamy śliwki ,upychając ile wejdzie .2 łyżki oliwy wymieszać z octem solą i pieprzem, nasmarować mięso z dwóch stron.Posypujemy majerankiem,do rękawa dajemy pokrojoną cebulę i wkładamy schab.Pieczemy ok 2 h w 180st.
    SMACZNEGO :)

Porady

Jest pyszny ,świeżo upieczony jak i za parę dni .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować