Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczną sałatkę z pieczoną piersią kurczaka i pieczonymi brzoskwiniami. Taką sałatkę możemy podać na obiad lub kolację. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    Marynata :
    1 łyżka oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól do marynaty
    pieprz do marynaty
    1 sałata rzymska
    2 brzoskwinie
    1 mała cebula
    9 pomidorków koktajlowych
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sok

Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu przygotowujemy marynatę. Pierś myjemy i osuszamy, wkładamy do marynaty i mieszamy.
    Odstawiamy na około 30 minut.
    W tym czasie myjemy warzywa i brzoskwinie, odsączamy z wody. Brzoskwinie obieramy i kroimy na cząstki. Pierś zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 - 30 minut.
    Brzoskwinie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 10 minut w 200 stopniach.
    Upieczone mięso i brzoskwinie studzimy. Osuszoną sałatę dzielimy na małe kawałki, przekładamy do salaterki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, rozdzielamy i przekładamy na sałatę.
    Mięso kroimy na plastry i układamy w salaterce. Dekorujemy brzoskwiniami pomidorkami. Oprószamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować