ROLADA MOCNO CZEKOLADOWA

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 10 osób

Czekoladowy biszkopt, który chowa w sobie malinowy krem oraz kawałki świeżych malin i borówek.

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • BISZKOPT KAKAOWY
    - 2 łyżki kakao
    - 2 łyżki mąki pszennej
    - 4 jajka
    - 4 łyżki cukru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 opakowanie cukru waniliowego

    KREM MALINOWY
    - 250g serka mascarpone
    - 200g malin
    - 2 łyżki cukru pudru

    POLEWA CZEKOLADOWA
    - tabliczka gorzkiej czekolady
    - 50g masła

    DODATKOWO
    - garść malin i borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada

Rolada mocno czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. BISZKOPT KAKAOWY
    Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier, żółtka. Potem dodać proszek do pieczenia, mąkę i kakao. Wyłożyć na prostokątną blachę i piec przez 20min. w temp. 180 stopni.
    Kiedy biszkopt się upiecze przełożyć na suchą ściereczkę i zawinąć w ślimaka. Odłożyć do wystygnięcia.

    2. KREM MALINOWY
    Do miski robota przełożyć serek mascarpone, cukier puder oraz maliny. Mieszać aż powstanie jednolita masa.

    3. POLEWA CZEKOLADOWA
    Czekolade i masło roztopić w kąpieli wodnej.

    4. PRZYGOTOWANIE
    Biszkopt rozwinąć ze ściereczki, wysmarować kremem malinowym. Wzdłuż jednego boku rozłożyć maliny i borówki. Zawinąć roladę i oblać czekoladą. Ozdobić borówkami i wstawić do lodówki na godzinkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Czekolada Maliny Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować