Rolada mocno czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. BISZKOPT KAKAOWY
Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier, żółtka. Potem dodać proszek do pieczenia, mąkę i kakao. Wyłożyć na prostokątną blachę i piec przez 20min. w temp. 180 stopni.
Kiedy biszkopt się upiecze przełożyć na suchą ściereczkę i zawinąć w ślimaka. Odłożyć do wystygnięcia.
2. KREM MALINOWY
Do miski robota przełożyć serek mascarpone, cukier puder oraz maliny. Mieszać aż powstanie jednolita masa.
3. POLEWA CZEKOLADOWA
Czekolade i masło roztopić w kąpieli wodnej.
4. PRZYGOTOWANIE
Biszkopt rozwinąć ze ściereczki, wysmarować kremem malinowym. Wzdłuż jednego boku rozłożyć maliny i borówki. Zawinąć roladę i oblać czekoladą. Ozdobić borówkami i wstawić do lodówki na godzinkę.
Komentarze