Risotto z pangą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis idealnie pasuje na piątkowy obiad ale nie tylko

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - panga płaty: 2 sztuki
    - ocet: 1 łyżka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - ryż w torebkach: 2 sztuki
    - koncentrat pomidorowy: 4 łyżki
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 3 łyżki
    - słodka papryka: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki posiekana: 2 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z pangą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Risotto z pangą 1. Filety ryby rozmrozić, skropić octem i posolić. Pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut. Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.
    Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę w kostkę. Warzywa poddusić aż 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypać z torebek, dodać koncentrat i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać. Połowę risotto przełożyć do żaroodpornego naczynia, potem ułożyć warstwę ryby i resztę risotto. Zapiekać 25 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
  • Risotto z pangą 2. PZapiekankę wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować