Łopatka w kapuście

  • wyświetlono: 174 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Trochę mięsa i warzywa w sam raz na obiad

ewasylwia
  • Łatwy

Składniki

- łopatka wieprzowa: 60 dekagramów
- cebula duża: 1 sztuka
- olej: 2 łyżki
- sól: 0.5 łyżeczki
- pieprz: 0.5 łyżeczki
- przyprawa do kebabu: 1 łyżeczka
- kostka rosołowa: 1 sztuka
- czosnek: 2 ząbki
- papryka ostra: 1 łyżeczka
- marchew: 1 sztuka
- pietruszka: 1 sztuka
- woda: 1 szklanka
- kapusta biała: 50 dekagramów
- ryż w torebkach: 3 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

Łopatka w kapuście

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rumiano na 2 łyżkach leju, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i przyprawy. Podlewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową i dusimy 30 minut. Kapustę szatkujemy, a warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do mięsa dodajemy kapustę, a gdy zmięknie warzywa i dusimy 30 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadjesieńkonkurs_patelnia

Komentarze

Podobne przepisy

Schab duszony w kapuście

Dodane przez: katarzynka455

Schab duszony w kapuście

Schab najzwyczajniej duszony w...

Łopatka w sosie chrzanowym

Dodane przez: danusia19671

Łopatka w sosie chrzanowym

Bardzo lubię mięsko w sosie chrzanowym...

schab

Dodane przez: justi2401

Schab pieczony w kapuście

Pyszne danie zarówno na co dzień...

Kaszanka w kapuście kiszonej

Dodane przez: Gosia123

Kaszanka w kapuście kiszonej

Kaszanka na śląsku nazywana krupniokiem...

golonka gotowana w kapuście

Dodane przez: joanna30

Golonka gotowana w kapuście

Golonka, choć bardzo prosta, wymaga...

Łopatka gotowana w ziołowym wywarze

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Łopatka gotowana w ziołowym wywarze

ŁOPATKA JEST DOSKONAŁYM MIĘSEM...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE