Puszysta malina na czekoladowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO CZEKOLADOWE
1. Wszystkie składniki suche przełożyć do miski i wymieszać. Składniki mokre umieścić w osobnej misce i połączyć trzepaczką. Następnie przelać do składników suchych i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
2. Czekolady pokroić w drobną kostkę i dodać do ciasta, wymieszać.
3. Ciasto przełożyć do okrągłej formy o średnicy 20cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut.
KREM MALINOWY
1. Jeśli maliny są mrożone to należy przełożyć je do rondliczka i postawić na małym ogniu, aż zrobi się mus (ok. 15 minut), ostudzić. Świeże maliny wrzucamy do kremu w całości.
2. Białą czekolade roztapiamy na parze wodnej, studzimy.
3. Do miski robota przekładamy mascarpone, cukier puder oraz białą czekoladę. Mieszamy na dużych obrotach. Następnie dodajemy maliny i mieszamy.
PRZYGOTOWANIE
Na ostudzone ciasto czekoladowe wykładamy krem malinowy, ozdabiamy malinami. Ciasto wkładamy do lodówki.
Komentarze