Ptasie mleczko na biszkopcie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Puszysta pianka na biszkopcie jest po prostu pyszna.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    pół szkl cukru
    1,5 opakowania budyniu czekoladowego
    1/4 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Ptasie mleczko:
    0,5 litra kremówki 36%
    2,5 szkl wrzątku
    2 galaretki brzoskwiniowe

    Opcjonalnie:
    Czekolada,
    wiórki czekoladowe,
    posypka itp.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ptasie mleczko

Ptasie mleczko na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i budyniem i chwilę mieszać. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 170 ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka.

    Ptasie mleczko:
    Przygotować galaretkę i jak zacznie się tężeć, ubijać kremówkę i pod koniec ubijania dodać stężoną, ale jeszcze płynną galaretkę. Chwilę wymieszać i nałożyć na biszkopt.

    Wierzch przed samym podaniem można posypać wiórkami czekoladowymi lub dowolnie udekorować.

Porady

Forma: 21x32cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci

Podobne przepisy

To może cię zainteresować