Pizzerinki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób

Idealne dla gości, zwłaszcza dzieci mogą być zadowolone z zawijanego kształtu

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 400g mąki pszennej
    220ml wody ciepłej
    25g świeżych drożdży
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru

    Farsz:
    przyprawa do pizzy
    ketchup
    ok 100-200g wędliny
    200g sera żóltego
    kilka ogorków konserwowych lub takich od razu w plasterkach z sałatki szwedzkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Pizza Przekąski

Pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizzerinki 1. Najpierw trzeba zrobić zaczyn:
    drożdże rozkruszyć, zasypać cukrem i dolać ok 100ml wody, dokładnie wymieszać i dodać łyżkę mąki. Wymieszać i odstawić na ok 10 min, żeby podrósł

    Resztę mąki wsypać do miski, do tego sól i reszta wody oraz wyrośniety zaczyn. Dokładnie wyrobić i odłożyć na ok 1 godz. Gotowe rozwałkować na kształt prostokąta, dość cienko. Posmarować ketchupem, wysypać na to przyprawę do pizzy.Wędlinę pokroić na paseczki i wyłożyć, na to w niektórych miejscach ogórki w plasterki i starty ser. Najpierw trzeba zwinąć do środka krótsze boki a potem te dłuższe do środka, na kształt rolady. Zwinięte kroić na talarki ok 5cm lub mniejsze i na leżąco układać w prostokątnej blaszce jeden obok drugiego. Można jeszcze sypnąć trochę sera. Piec ok 30min w temp 180*C. Gotowe odrywać jedna od drugiej. Można zrobić również w formie prostokątnej pizzy lub 2 okrągłe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Ketchup

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

4.48 (142 ocen)

pizzerinki

To może cię zainteresować