Pierś z kaczki z karmelizowanymi w miodzie owocami z dodatkiem orzechów

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Soczysta pierś z kaczki z karmelizowanymi miodem owocami z dodatkiem orzechów laskowych na fasolce szparagowej i marchwi duszonej.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 piersi z kaczki
    Sól
    Pieprz
    Ostra papryka
    Majeranek
    Oliwa
    Jablko
    Gruszka
    Orzechy lądowe garść.
    3 łyżki miodu
    Łyżeczka cukru trzcinowego
    Pół łyżeczku czosnku w płatkach
    Łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kaczki z karmelizowanymi w miodzie owocami z dodatkiem orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przepis na kaczkę :
    Skórę piersi kaczki nacinamy doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką, majerankiem . Odstawiamy na 10 min. smażymy z obu stron po 5 min zaczynając od strony skóry na zimnej patelni. Po tym czasie przekładamy do brytfanki wysmarowanej Oliwa. Pieczemy 20 min w 180 stopniach. Wyciągamy upieczoną kaczkę i zostawiamy pod folia aluminiowa jeszcze ok 10 min. Kroimy.
    Na tłuszczu z kaczki robimy owoce karmeliziwane. Tłuszcz podgrzewamy, dodajemy 3 łyżki miodu i łyżeczkę cukru trzcinowego, po chwili lekko mieszamy. Dodajemy orzechy i owoce w ćwiartki. Dusimy przewracając ok 6 min.
    Fasolkę dusimy na patelni z łyżką masła klarownego, doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną czosnku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Orzechy Pierś z kaczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować