Pierogi

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis na te pierogi dostałam od przyjaciólki. Sa przepyszne a rodzina nie moze się nimi nacieszyć:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto: 1kg mąki, 2szklanki wody letniej, szczypta soli, 4łyżki oleju.
    Farsz: 1kg mięsa mielonego wieprzowego, nalepsze jest z łopatki, 1duza cebula, sól i pieprz do smaku, kucharek, 1 jajko, bułka tarta ( tyle aby farsz był kleisty)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: mięso przesmażamy na oleju ( odlewamy nadmair soku i tłuszczu ktore mieso puscilo), i studzimy. na tarce o drobnych oczkach scieramy surowa cebule i dodajemy do przesmazonego miesa, doprawiamy solą pieprzem oraz kucharkiem do smaku. Dodajemy jajko i bułte tarta i calosć mieszamy.
    Ciasto: wszystkie składniki mieszamy aby powstalo miekkie ciasto.
    Ciasto rozwałkowujemy nakładamy farsz i lepimy pierogi. gotujemy je w osolonej wodzie z łyżka oleju do momentu az zaczną wypływać na powierznie.

Porady

do farszu świetnie pasuję czosnek. Ale róznież rodzynki uprzednio namoczone w wodzie i odrobina zmielonej ugotowanej wątróbki drobiowej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować