Cukiniowa Carbonara

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wzbogacona o cukinię propozycją pysznego klasyku:)

  • 30 min

Składniki:

  • 150-200g boczku, 150-200g cukinii, 2,5łyżki mascarpone, 2 żółtka, ulubiony makaron, łyżka oliwy z oliwek, sól pieprz zioła

Cukiniowa carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Boczek pokroić w kostę i zrumienić, Dodać do niego startą cukinię przyprawić solą pieprzem oraz ziołami. Serek mascarpone żółtka oraz oliwę zmiksować na sos. Makaron ugotować al dente. Odcedzić, pozostawiając 2-3 łyżki wody z makaronu. Do makaronu dodać cukinię z boczkiem, dokładnie wymieszać na małym ogniu, zalać sosem. i chwilę mieszać na małym ogniu

Komentarze

Podobne przepisy