Pieczony filet z piersi kurczaka do chlebka

0 (0 ocen)

Od niedawna piekę swoje wędlinki na kanapki. Przynajmniej wiem co się w nich znajduje, bo sklepowe niby "szyneczki" już nam się przejadły. Nafaszerowane są bóg wie czym, eh...szkoda gadać. Co tu dużo będę pisać, po prostu pyszna domowa wędlinka. Zachęcam każdego do upieczenia sobie takiego mięska. S

Składniki:

  • Potrzebujemy
    1 duży podwójny filet z kurczaka ( mój ważył około 1kg )
    Do marynaty
    6-7 łyżek oleju lub oliwy
    papryka czerwona w proszku około 1-2 łyżeczek
    papryka ostra w proszku (pół łyżeczki )
    świeżo zmielony pieprz kolorowy
    sól oraz sól czosnkowa
    1/2 małej cebulki
    czasami daje też czubryce zieloną około 1 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Wędliny

Pieczony filet z piersi kurczaka do chlebka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0oh5f87 1. Mieszamy wszystkie przyprawy z oliwą, nacieramy nią umyte filety z kurczaka, następnie przekładamy nasz filet do powstałej marynaty i szczelnie zamykamy. Odstawiamy najlepiej na całą noc.
  • image-132wa42 2. Po tym czasie wyjmujemy fileta, ściśle obwiązujemy go nicią i przekładamy do folii aluminiowej, pieczemy w 190 stop. najpierw przez około 30 min zamkniętego w folii, po tym czasie rozchylamy folie i pieczemy jeszcze z około 50 min ( wszystko zależy od tego jak duże mamy filety )
  • 3. Czasami wystarcza 1h i 10 min na upieczenie naszego mięska. Podczas początkowego pieczenia na dno formy wlejmy odrobinkę wody, to spowoduje, że mięsko nie będzie suche.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować