Pieczone kotlety z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Smaczne kotlety Babci Stefci z Bieszczad.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone wieprzowe 35 dag
    Ziemniak 1 szt.(średni
    Jajko 1 szt.
    Kajzerka czerstwa 1 szt.
    Maggi do smaku
    pieprz do smaku
    Bułka tarta do panierki
    Czosnek 2 ząbki
    Przyprawa do gyrosa ½ łyżeczki
    Posiekany koperek 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone kotlety z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone kotlety z ziemniakami 1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, maggi, przyprawę do gyrosa, posiekany koperek, startego na drobnych oczkach ziemniaka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę (jak będzie za rzadka dodać bułki tartej)
  • Pieczone kotlety z ziemniakami 2. Formować na dłoni owalne kotlety i panierować w bułce. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron po minucie kotlety.
  • Pieczone kotlety z ziemniakami 3. Następnie naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć kotlety i piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować