Pieczona tilapia z warzywami

4.49 (167 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tilapia to ryba słodkowodna pochodzenia afrykańskiego. Przygotowałam jej bardzo dietetyczną wersję, bo pieczoną w piekarniku.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z tilapii: 3 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 0.33 sztuki
    - papryka żółta: 0.33 sztuki
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - pomidor: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    SóL, PIEPRZ:
    - sok z cytryny: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczona tilapia z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny i przprawić solą. Odstawić do lodówki na pół godziny.
  • 2. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kosteczkę. Na oliwie przesmażyć marchewkę, następnie dodać papryki, cebulę i czosnek. Chwilkę smażyć. Dorzucić pomidora i dusić całość około 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
  • 3. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rogrzać do 180 stopni. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy i piec przez 10-15 minut.
  • Pieczona tilapia z warzywami 4. Rybę przełożyć na talerze. Na wierzch nałożyć warzywa. Całość skropić sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować