Pieczona tilapia z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę skropić sokiem z cytryny i przprawić solą. Odstawić do lodówki na pół godziny.
2.Wszystkie warzywa pokroić w drobną kosteczkę. Na oliwie przesmażyć marchewkę, następnie dodać papryki, cebulę i czosnek. Chwilkę smażyć. Dorzucić pomidora i dusić całość około 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
3.Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rogrzać do 180 stopni. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy i piec przez 10-15 minut.
4.Rybę przełożyć na talerze. Na wierzch nałożyć warzywa. Całość skropić sokiem z cytryny.
Komentarze