Pieczona brukselka z miodem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pieczoną brukselkę z miodem. Pyszny dodatek do drugiego dania. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g brukselki
    3 łyżki oleju
    1 łyżka miodu
    1/3 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pieczona brukselka z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę czyścimy i kroimy na połówki, myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku.
    Wkładamy do miski, dodajemy do nich pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy brukselkę i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Pieczemy do momentu aż będzie prawie miękka – przez około 30 minut. W połowie pieczenia mieszamy brukselkę, aby ładnie się przypiekła z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Miód Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować