Pasztet drobiowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny pasztet z mięsa z rosołu. Soczysty i delikatny w smaku.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ćwiartki z kurczaka – 2kg
    - wątróbka drobiowa - 500 g
    - cebula - 2 szt
    - bułka - 1 szt
    - jajka - 2 szt
    - sól i pieprz,
    - marchewka - 3 szt
    - pietruszka - 1 szt
    - pól selera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasztet Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki ugotować tak jak gotujemy rosół. Po ugotowaniu wyjąć mięso, obrać z kości, przemielić w maszynce.
  • 2. Odlać trochę rosołu do garnka i tam wrzucić wątróbkę drobiową, sparzyć, wyjąć, wrzucić kajzerkę na chwilę, wyjąć i razem przemielić.
  • 3. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa.
  • 4. Białka oddzielić od żółtek, żółtka dodać do mięsa, dodać przyprawy, wymieszać, gdyby masa była za sucha, dodać bulionu.
  • 5. Na samym końcu ubić białka jaj, dodać do masy, delikatnie wymieszać.
  • 6. Foremkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Piec w temp 180, przez 50min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować