Parówki w cieście francuskim

4.5 (175 ocen)

  • 45 min

Bardzo pyszna przekąska.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 parówki
    1 op ciasta francuskiego
    4 plasterki żółtego sera
    1 jajko
    2 łyżki sezamu
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozkładamy. Żółtko oddzielamy od białka. Płat ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym białkiem, a następnie posypujemy sezamem. Na posypanem cieście po bokach układamy plasterki sera żółtego, a na to układamy parówki (mieści się ok. 2 parówki). Całość zawijamy do środka. Następnie kroimy na małe kawałki, układamy na blaszce i smarujemy rozmąconym żółtkiem. Wierzch posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190*C ok. 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować