Parówki po węgiersku

4.5 (195 ocen)

To danie robi się dosłownie w kilka chwil, a do tego jest bardzo smaczne.

Składniki:

  • 1/2 kg parówek
    1/2 kg pieczarek
    2 cebule
    1-2 czerwone papryki
    2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki mąki pszennej
    1/2 szklanki kwaśnej śmietany - u mnie 18%
    sól
    pieprz
    papryka słodka mielona
    papryka ostra mielona
    szczypta chili
    1 łyżeczka natka pietruszki, użyłam suszonej
    olej do smażenia
    wywar jarzynowy, tyle by wszystko było przykryte
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki po węgiersku 1. Cebule i paprykę kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju.
  • Parówki po węgiersku 2. Pieczarki kroję w plastry, podsmażam na łyżce masła i łączę z cebulką.
  • Parówki po węgiersku 3. Parówki kroję w półksiężyce, mieszam z cebulą, papryką i pieczarkami, podlewam wywarem z jarzyn, tak by wszystko było przykryte i gotuje przez kilkanaście minut.
  • Parówki po węgiersku 4. Dodaję przecier pomidorowy, zagęszczam śmietaną wymieszaną z mąką. Wszystko doprawiam do smaku solą pieprzem, papryką, posypuję suszoną natką i dokładnie mieszam.
    Podaję z ryżem ugotowanym na sypko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować