Parówki po węgiersku z pieczarkami

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Pyszne danie na kolację.Dzieci je wprost uwielbiają.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1/2 kg parówek
    - 1/2 kg pieczarek
    - 2 cebule
    - 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    - 2 łyżki maki pszennej
    - 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    - pieprz
    - sól
    - papryka w proszku
    - zielona pietruszka
    - olej
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki po węgiersku z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na oleju.Pieczarki pokroić i usmażyć, połączyć z cebulą.
    Dodać parówki pokrojone w półksiężyce, podlać rosołem tak, aby wszystko było przykryte. Dodać przecier pomidorowy, zagęścić mąką i śmietaną, na końcu dodać przyprawy i pokrojoną zieloną pietruszkę.Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować