Ogórki z papryką

4.5 (191 ocen)

Masz małą spiżarnię, aby zaoszczędzić miejsca ja robię ogórki korniszony z papryką

Składniki:

  • ogórki niedużej wielkości
    papryka czerwona
    cebula
    liść laurowy
    ziele angielskie
    chrzan
    czosnek


    Zalewa na około 5 słoików litrowych
    9 szklanek wody
    2 szklanki octu 10%
    2 szklanki cukru
    2 łyżki soli
    2 listki laurowe
    4 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno słoika włożyć pokrojoną cebulę. Umyte ogórki ciasno ułożyć w słoikach na pionowo. Paprykę umyć i wyczyścić z nasion, pokroić w grube paski i do każdego słoika włożyć po 3-4 kawałki.Wsypać do każdego słoika łyżeczkę gorczycy, po listku laurowym, po 2 ziela angielskie, ząbek czosnku i kawałeczek chrzanu.

    Składniki na zalewę zagotować bez octu. Ocet wlewamy na samym końcu doprowadzając do wrzenia całość.

    Ogórki zalewamy zalewą, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez około 5-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować