OGÓRKI Z PAPRYKĄ –

4.47 (177 ocen)

  • 45 min

Póki czas, póki pogoda śpieszmy się z robieniem przetworów do słoików.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    0,5 kg cebuli
    4 papryki czerwone
    9 szkl wody
    1 szkl soli
    Przyprawy: ziele angielski, kolendra, gorczyca
    Zalewa: 3 szkl wody + 3 szkl octu + 4 szkl cukru
Wystaw ocenę:

4.47 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Ogórki z papryką – - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórków nie obierać, pokroić w słupki (małe można zostawić całe, większe na pół lub na ćwiartki). Cebulę pokroić w paski. Paprykę także pokroić w słupki. Wymieszać w dużej misce na sałatkę.
  • 2. Warzywa zalać 9 szkl wody i 1 szkl soli. Odstawić na 3 godziny. Po tym czasie odlać wodę i przełożyć warzywa do słoików. Do każdego słoika dodać ziele angielskie, gorczycę, 1/2 łyżeczki kolendry.
  • 3. Zalać słoiki zalewą. Zakręcić dokładnie słoiki. Gotować przez ok 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować